Finnes det egentlig noe bedre enn nystekte rundstykker til frokost eller lunsj?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12-18 pølsebrød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 6 dl | Vann (lunket) |
| 1 pk | Gjær |
| 250 g | Rugmel |
| Ca. 750 g | Hvetemel |
| 2-3 ts | Salt |
TIPS! Pensle rundstykkene med egg (eller vann) og strø over sesamfrø

Slik gjør du:
| 1 Rør gjæren ut i vannet (lunket) |
| 2 Tilsett mel og salt |
| 3 Elt deigen i 5-7 min. |
| 4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og – Sett den til heving i 45 – 60 min. |
| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Sett ovnen på 200 grader |
| 6 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i passe store emner – Form hvert emne til et rundstykke – Settes på stekeplatene |
| 7 Dekk Rundstykkene med et bakehåndkle, og – La dem etterheve i 15-20 min. |
| 8 Stekes i 10-15 min. (200-220 grader) |
| 9 Avkjøles på rist |

