Finnes det egentlig noe bedre enn nystekte rundstykker til frokost eller lunsj?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12-18 pølsebrød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
6 dl | Vann (lunket) |
1 pk | Gjær |
250 g | Rugmel |
Ca. 750 g | Hvetemel |
2-3 ts | Salt |
TIPS! Pensle rundstykkene med egg (eller vann) og strø over sesamfrø

Slik gjør du:
1 Rør gjæren ut i vannet (lunket) |
2 Tilsett mel og salt |
3 Elt deigen i 5-7 min. |
4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og – Sett den til heving i 45 – 60 min. |
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Sett ovnen på 200 grader |
6 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i passe store emner – Form hvert emne til et rundstykke – Settes på stekeplatene |
7 Dekk Rundstykkene med et bakehåndkle, og – La dem etterheve i 15-20 min. |
8 Stekes i 10-15 min. (200-220 grader) |
9 Avkjøles på rist |
