Nå er ikke dette en ekte tex-mex pai – men det er utrolig godt. Det blir en tomatbasert basis med bønner, paprika og selleri, toppet med maisbrød. Godis!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Margarin |
2 fedd | Hvitløk |
1 | Rødløk |
2 stilker | Stangselleri |
2 | Paprikaer (rød og gul) |
1 ts | Paprikapulver |
1 ts | Koriander |
¼- ½ ts | Kajennepepper |
Ca. 250 g | Bønner (kokte) eller en boks hermetiske |
225 g | Mais (avrente) |
1 bx | Tomater (hermetiske, knuste) |
Salt, Pepper |
Maislokk:
125 g | Maismel |
1 ss | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
1 | Egg (pisket) |
6 ss | Melk |
1 ss | Olje (nøytral) |
125 g | Ost (revet) |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 220 grader |
2 – Rensk løken og paprikaen, og – Skjær løk paprika og selleri i småbiter i små biter |
3 Smelt smøret, og – Stek grønsakene på middels varme Til de er blitt myke (5-6 min.) |
4 Renn av bønnene, hvis du bruker hermetiske og skyll dem godt – Renn av maisen |
5 Tilsett, bønner, tomater til grønnsaken, og – Tilsett halvparten av maisen – Tilsett krydder – Rør rund, og – Kok opp – La det småkoke i ca. 10 min. – Smak til med salt og pepper |
6 Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form |
7 Lag maisbrødet: -Ha mel, bakepulver og salt i en bolle, – Bland sammen – Visp egget lett sammen og tilsett – Tilsett den andre halvparten av maisen – Ha i melken og – Rør til en glatt deig |
8 Klapp ut deigen til et lokk, Som du legger over grønnsakene – Strø revet ost over |
9 Stekes i 25-30 minutter, Til den er gylden og fast |
10 Server varm sammen med litt rømme |