Ovnsbakt laks med sellerirotmos og svart bønnesalat, enkelt, sunt og godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Laksebiter (á 100 g) |
Salt, pepper | |
1 ss | Smør |
Sellerirotmos:
1 | Sellerirot (stor) |
2-3 | Poteter |
1 dl | Melk |
1 ss | Smør |
Svart bønnesalat:
Ca. 400 g | Svarte bønner |
2 | Maiskolber (Ferdig kokte) |
1 ss | Olje (nøytral) |
2 | Sjalottløker |
3 ss | Sitronsaft (nypresset) |
1 ss | Olivenolje |
½ | Salt (flak) |
TIPS! Du kan bruke hermetiske bønner hvis du ønsker det. Men det enkleste og ikke minst billigste er å kjøpe en stor pose bønner, og kok den. Det du ikke bruker kan du dele opp i passe porsjoner og legge i fryseren. Bønnene er gode i mange varme og kalde retter.

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Smør ei ildfast form |
2 Skrell sellerirota og potetene, og – Del dem i mindre biter – Kok dem møre |
3 Lag bønnesalaten: – Hakk sjalottløken – Varm litt olje i en stekepanne (Middels varme) – Ha løken i panna – Skjær maisen i 2 cm tykke skiver, og – La den også i stekepanna La det surre til løken er blitt blank og maisen har fått litt farge – Tilsett bønnene NB! Hvis du bruker hermetiske så må de skylles godt – Ta panna av varmen, og – Ha blandingen i en serveringsskål – Press litt sitronsaft over – Hell over litt olivenolje – Strø litt flaksalt over |
4 Legg laksen forma, – Strø over salt, pepper og eventuelt litt dill – Press noen sitron dråper over – La den steke i ca. 8-10 min. |
5 Når Selleriroten og potetene er møre, – Hell av vannet, – Varm melken, og – Mos dem sammen med smør og melk |
