Paprikakompott

Godt som tilbehør.

Ovnsbakt laks med mais, squash og saus Ingredienser: 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Olje ½ Sitron (saft) 2 Maiskolber ½ Squash Salt, pepper Paprikakompott: ½ Rødløk ½ Paprika (rød) 1 Gulrot (middels) 1 fedd Hvitløk 2 ss Smør 1 dl Vann 1 terning Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong) DillSaus: 1 ½ dl Kremfløte 70 g Smør ½ -1 Sitron (saft) 4 ss Dill Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410 -15 min.Enkel

Ingredienser:

½Rødløk
½Paprika (rød)
1Gulrot (middels)
1 feddHvitløk
2 ssSmør
1 dlVann
1 terningFiskebuljong (eller grønnsaksbulijong)

Slik gjør du:

1 Skrell løken, og
– Skjær den i små biter
2 Vask og skrell gulroten,
– Rasp den
3 Rens hvitløken, og
– Rasp den
4 Vask og rens paprikaen
– Skjær den i små biter
5 Smelt smør i stekepanna (middesvarme)
– Ha løken i panna, dryss over ½ ts salt, og
– La det surre i 2 min.
6 Tilsett paprika, hvitløk og gulrot til løken og
– La det surre i noen 3-4 min.
– Tilsett buljongen oppløst i vann
– La det surre videre til (nesten) all væske er kokt ut
7 Serveres varmt, som tilbehør til fisk eller kjøtt

Godt som tilbehør til: