Ovnsbakt laks med mais, squash og saus, kan spises med eller uten brød, poteter eller ris.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Laksebiter (á 100 g) |
1 ss | Olje |
½ | Sitron (saft) |
2 | Maiskolber |
½ | Squash |
Salt, pepper |
Paprikakompott:
½ | Rødløk |
½ | Paprika (rød) |
1 | Gulrot (middels) |
1 fedd | Hvitløk |
2 ss | Smør |
1 dl | Vann |
1 terning | Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong) |
DillSaus:
1 ½ dl | Kremfløte |
70 g | Smør |
½ -1 | Sitron (saft) |
4 ss | Dill |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Ha olje i ei ildfast form |
2 Skjær squash i skiver, og – Strø over litt salt |
3 Lag paprikakompotten: – Smelt smør i stekepanna (middesvarme) – Skrell løken, og – Skjær den i små biter – Ha løken i panna, dryss over ½ ts salt, og – La det surre i 2 min. – Vask og skrell gulroten, – Rasp den – Vask og rens paprikaen – Skjær den i små biter – Tilsett paprika og gulrot til løken og – La det surre i noen min. – Tilsett buljongen oppløst i vann – La det surre videre til (nesten) all væske er kokt ut |
4 Del maisen i to, og – Legg den på ei grillpanne Eller i ei vanlig stekepanne – Snu den av og til og – Smør den eventuelt med smør samtidig |
5 Legg laksen forma – Strø over salt, pepper og eventuelt litt dill – Press noen sitron dråper over – La den steke i ca. 8-10 min. |
6 Ha fløten i en kasserolle, og – La den koke inn til ca, ½ mengde |
7 Tørk av squashen, og – Ha olje i ei stekepanne (Middels/høy varme), og – Stek squashen gylden på begge sider |
8 Lag sausen: – Del opp smøret i små terninger – Hakk dillen – Når fløten er halvert, – Slå av plata – Pisk inn smøret Litt om gangen – Smakt til med sitron, salt og pepper – Tilsett dillen |
9 Serveres og nytes |
