Påskedessert 2019: Appelsinkake, med -moussé og -sjokolade

Dette er en dekorativ dessert som smaker friskt av appelsin. Gjester blir imponerte når de får denne desserten. Det ser faktisk mye mer komplisert ut, enn hva det faktisk er.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6 60 min + 4 timer Enkel

Ingredienser:

Appeslinmousse:

2-3 Appelsiner (1½ dl saft)
1 dl  Sukker
5 Egg
40 g Smør (valgfritt)
3 pl Gelatin (valgfritt)
2 dl Fløte
Appelsinbåter

Appelsinkake:

5 Egg
175 g Sukker 
160 g Semulegryn
90 g Kokos
3 ts Bakepulver
150 g Hvetemel
2 ts Vaniljesukker
2 ss Appelsinskall (revet)
250 g Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter

Sukkerlake:

100 g Sukker
3 Appelsiner:
– Saft (ca 2 ½ dl presset)
– Appelsinskall (revet)
Appelsinkake med semule og kokos 5 Egg 175 g Sukker 160 g Semulegryn 90 g Kokos 3 ts Bakepulver 150 g Hvetemel 1 ts Vaniljeekstrakt (1 ss vaniljesukker) 2 ss Appelsinskall (revet) 250 g Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter
Appelsinkake med appesinsirup

Sjokoladepynt:

100 g Kokesjokolade
– Appelsinskall (revet)
– Ristet kokos

Slik gjør du:

Begynn med appelsinmoussen:
1 Legg gelatinplatene i kaldt vann
2 Press appelsinene, 1½ dl saft
3 Skill tre av eggene, og sett eggehviten til side
4 Lag appelsinkrem:
– Visp sammen:
appelsinsaft, sukker, egg og eggeplommer
– Visp kraftig (og konstant) over vannbad
til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem
– Løft bollen vekk fra varmen
(- Visp inn smøret, og gelatinen)
– Visp videre til kremen er avkjølt
4 Pisk fløten til myk krem og,
vend inn i appelsinkremen
5 Pisk eggehvitene til myk marengs og vend inn
6 Fyll mousseen over i dekorative glass
7 La den stå i kjøleskapet i minst 4 timer
(eller helst natten over) før servering
Ingredienser 2-3 Appelsiner (1½ dl saft) 1 dl Sukker 5 Egg 40 g Smør (valgfritt) 3 pl Gelatin (valgfritt) 2 dl Fløte
Ferdig pyntet Appelsinmousse i glass sett ovenfra. Den er toppet med friske appelsinbåter, sjokoladeskiver og ristet kokosflak
Appelsinkake og sukkerlake:
1 Sett stekeovnen på 180°C
2 Smør en rund form (20cm) eller
(en liten langpanne (20cm x 30cm)
– Legg gjerne bakepapir i bunnen og langs kantene
3 Smelt margarin og avkjøl den i 10 min.
4 Begynn med sukkerlaken:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Kok på medium varme til sukkeret er oppløst
– Småkok i ca. 10 min.
– Til laken har tyknet og er litt sirupsaktig
– Avkjøl
8 Ha alle ingredienser,
unntatt margarin i en bakebolle, og
– Kjør i mikseren til deigen er blandet og tykk
9 Ha i smøret og kjør videre til alt er blandet
10 Stekes i ca. 30 min.
– Kaken skal være fast i midten
(sjekk med en pinne)
11 Avkjøles

Sjokoladepynt:

– Smelt sjokolade
Temperer sjokoladen, hvis du vil å knekk i den)
– Rist kokosen
– Smør ut sjokoladen på et bakepapir
– Tilsett revet appelsinskall
– Dryss over ristet kokos
– Avkjøl
Sjokoladepynt med appelsin og ristet kokosflak
Sjokoladepynt med appelsin og ristet kokosflak
Sett sammen desserten:
1 Finn frem serveringsfat
2 Del appelsinkaken i passe biter, og
legg et stykke på hvert fat
3 Hell over appelsinsirupen og
Pynt eventuelt med et sjokoladeflak
4 Ta appelsinmousseen ut fra kjøleskapet
5 Fjern sjokoladepynten forsiktig fra bakepapiret
6 Pynt Appelsinmousseen med
ferske appelsinbåter, sjokolade og ristet kokos
7 Sett glasset ved siden av kaken på fatet
8 Server og nyt

Tips! Hvis du vil ha desserten litt mer syrlig, så kan du bytte ut litt av appelsinsaften i mousseen med sitronsaft.

Ingredienser 2-3 Appelsiner (1½ dl saft) 1 dl Sukker 5 Egg 40 g Smør (valgfritt) 3 pl Gelatin (valgfritt) 2 dl Fløte
Hvis du synes det blir litt mye – kan du servere kun Appelsinmousse i glass, pyntet med friske appelsinbåter, sjokoladeskiver og ristede kokosflak. – Det er også ganske dekorativt!

Leave a comment