Dette er en dekorativ dessert som smaker friskt av appelsin. Gjester blir imponerte når de får denne desserten. Det ser faktisk mye mer komplisert ut, enn hva det faktisk er.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 60 min + 4 timer | Enkel |
Ingredienser:
Appeslinmousse:
| 2-3 | Appelsiner (1½ dl saft) |
| 1 dl | Sukker |
| 5 | Egg |
| 40 g | Smør (valgfritt) |
| 3 pl | Gelatin (valgfritt) |
| 2 dl | Fløte |
| Appelsinbåter |
Appelsinkake:
| 5 | Egg |
| 175 g | Sukker |
| 160 g | Semulegryn |
| 90 g | Kokos |
| 3 ts | Bakepulver |
| 150 g | Hvetemel |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 2 ss | Appelsinskall (revet) |
| 250 g | Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter |
Sukkerlake:
| 100 g | Sukker |
| 3 | Appelsiner: – Saft (ca 2 ½ dl presset) – Appelsinskall (revet) |

Sjokoladepynt:
| 100 g | Kokesjokolade |
| – Appelsinskall (revet) – Ristet kokos |
Slik gjør du:
| Begynn med appelsinmoussen: |
| 1 Legg gelatinplatene i kaldt vann |
| 2 Press appelsinene, 1½ dl saft |
| 3 Skill tre av eggene, og sett eggehviten til side |
| 4 Lag appelsinkrem: – Visp sammen: appelsinsaft, sukker, egg og eggeplommer – Visp kraftig (og konstant) over vannbad til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem – Løft bollen vekk fra varmen (- Visp inn smøret, og gelatinen) – Visp videre til kremen er avkjølt |
| 4 Pisk fløten til myk krem og, vend inn i appelsinkremen |
| 5 Pisk eggehvitene til myk marengs og vend inn |
| 6 Fyll mousseen over i dekorative glass |
| 7 La den stå i kjøleskapet i minst 4 timer (eller helst natten over) før servering |

| Appelsinkake og sukkerlake: |
| 1 Sett stekeovnen på 180°C |
| 2 Smør en rund form (20cm) eller (en liten langpanne (20cm x 30cm) – Legg gjerne bakepapir i bunnen og langs kantene |
| 3 Smelt margarin og avkjøl den i 10 min. |
| 4 Begynn med sukkerlaken: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Kok på medium varme til sukkeret er oppløst – Småkok i ca. 10 min. – Til laken har tyknet og er litt sirupsaktig – Avkjøl |
| 8 Ha alle ingredienser, unntatt margarin i en bakebolle, og – Kjør i mikseren til deigen er blandet og tykk |
| 9 Ha i smøret og kjør videre til alt er blandet |
| 10 Stekes i ca. 30 min. – Kaken skal være fast i midten (sjekk med en pinne) |
| 11 Avkjøles |
Sjokoladepynt:
| – Smelt sjokolade Temperer sjokoladen, hvis du vil å knekk i den) |
| – Rist kokosen |
| – Smør ut sjokoladen på et bakepapir |
| – Tilsett revet appelsinskall |
| – Dryss over ristet kokos |
| – Avkjøl |

| Sett sammen desserten: |
| 1 Finn frem serveringsfat |
| 2 Del appelsinkaken i passe biter, og legg et stykke på hvert fat |
| 3 Hell over appelsinsirupen og Pynt eventuelt med et sjokoladeflak |
| 4 Ta appelsinmousseen ut fra kjøleskapet |
| 5 Fjern sjokoladepynten forsiktig fra bakepapiret |
| 6 Pynt Appelsinmousseen med ferske appelsinbåter, sjokolade og ristet kokos |
| 7 Sett glasset ved siden av kaken på fatet |
| 8 Server og nyt |
Tips! Hvis du vil ha desserten litt mer syrlig, så kan du bytte ut litt av appelsinsaften i mousseen med sitronsaft.

