I Sushibowl med marinert laks er skikkelig digg.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 30 min. | enkel |
Ingredienser:
| 300 g | Sushi-ris |
| 1/2 dl | Sushi -eddik |
| 1 ts | Sukker |
| 400 g | Laksefilet (salma) |
| 1-2 | Mango |
| 3 | Avokado |
| 5 | Vårløk |
| 100 g | Edamame bønner |
| 1 bx | Mais |
| ½ | Agurk |
| 1 | Gulrot |
Marinade:
| 4 ss | Soyasaus |
| 2 ss | Sesamolje |
| 2 ss | Sesamfrø |
| 1 ts | Chilisaus (valgfri) |

Slik gjør du:
| 1 Kok risen etter anvisning på pakken |
| 2 Rens bønnene – Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk – Skrell og vask gulroten – Skjær den i strimler – Renn av maisen |
| 3 Lag marinade: – Bland sammen: Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus |
| 4 Skjær laksen i terninger – Vend laksebitene inn i marinaden |
| 5 Når risen er ferdig kokt: – Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker Rør godt, så det fordeles jevnt |
| 6 Opplegging: – Ha ris i bunnen av bollene, – Legg på avokado, mango, agurk, bønner og gulrot – Topp med laks og vårløk |
| 7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til |



