Denne oppskriften på Potetdumplings med Ricotta og urter og valnøttsmør med Pul Bier Chili er gjengitt, med tilltaelse fra Mangschou forlag, fra: Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar – De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 90 min. | Middels |

Ingredienser:
| 750 g | Poteter |
| 500 g | Ricotta (godt avrent) |
| 2 | Egg |
| 50 g | Tipo 00-mel |
| Olivenolje | |
| Flaksalt og pepper |
Valnøtt- og Chilismør
| 125 g | Smør |
| 3 ss | Pul biber chiliflak |
| 50 g | Valnøtter |

Slik gjør du:
| 1 Kok potetene i usaltet vann til de er møre og fine ca 20-25 min – Hell av vannet, og – La potetene avkjøles litt |
| 2 Skrell potetene, – Ha dem i en stor bolle, – Mos dem – La mosen avkjøles |
| 3 Tilsett Ricotta, egg, dill og mel Smak til med rikelig med salt og pepper – Rør sammen, og Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min Til det er fast og fint |
| 4 For deigen til dumplings: Litt større enn tommelfingeren din – Dryss litt mel over dumplingsene, og – Trykk dem litt flate |
| 5 Varm en stekepanne på middels/høy varme – Ha i litt olivenolje, og – Stek dumplingene raskt noen få minutterr til de er gjennomvarme og gyllenbrune og fine på utsiden |
| 6 Lag valnøtt- og chilismøret: – Hakk valnøttene – Smelt smøret over svak varme – Tilsett chili og nøtter |
| 7 Når smøret er varmt: – Fordel dumplingene på et varmt fat, – Hell over smøret, og – Server med en gang |

