Rekecocktail er kanskje 70-talls, men som forrett er den både dekorativ og god. Det gjør noe med gjestenes forventninger når bordet er dekket og glassene med rekecocktail er pent plassert på hver kuvert.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 400 g | Reker |
| ¼ | Salathode |
| 12 | Cherrytomater |
| ½ | Agurk |
| ½ | Paprika (rød) |
| 1 | Sitron (båter) |
Dressing:
| 3 ss | Kremfløte |
| 3 ss | Majones |
| 3 ss | Ketchup |
| 1 ts | Worcestershiresaus |
| 1 | Sitron (presset) |
| ½ ts | Paprika pulver |
| Salt og pepper | |
| Dill |

Slik gjør du:
| 1 Lag dressingen: – Pisk kremfløte lett, og – Bland den med majones og ketchup – Smak til med worcestershiresaus – Ha i saften av sitron til dressingen får passe konsistens – Smak til med paprikapulver, salt og pepper – Hakk dill og tilsett sausen |
| 2 Fin kutt salaten – Del tomatene i 4 båter – Skjær agurken og paprikaen i små biter – Del sitronen i båter |
| 3 Montering i porsjonsglass: – Legg ca 1 ts dressing i bunnen av hvert glass – Legg salaten og litt agurk og paprika over og – Legg på nok en ts med dressing – Topp rekecocktailen med reker, og – Pynt med resten av tomat, agurk og paprika – Legg på eventuelt på en sitronbåt og litt dill på hver rekecocktail |
| 4 Serveres gjerne sammen med ristet brød, og resten av dressingen |



