Dette er en av paraderettene til Odd. Hans Reker stekt med hvitløk og chili gjør seg skikkelig, enten som en tapas, som en forrett eller rett og slett som kveldskos.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 10 min | Enkel |
Ingredienser:
| Scampi (ukokte) | |
| 1 ½ dl | Olje (oliven) |
| 6 fedd | Hvitløk (Skivet) |
| 3 | Chili (tørkete) |
| 6 ss | Sweet-chilisaus |
Bruker du frosne scampi:
- Legger dem i en bolle, og
- La dem tine i kjøleskap over natten.
- La dem renne av seg på tørkepapir i ca. 10 min før du skal bruke dem
Slik gjør du:
| 1 Skrell og rens scampiene NB Husk å fjerne den svarte tarmstrengen Bruk en liten kniv |
| 2 Varm oljen i en stekepanne, – Tilsett hvitløk, knust chili og sweet-chilisaus – Rør til det begynner å frese |
| 3 Tilsett scampiene, og – Stek til de blir rosa og krøller seg i pannen – Ta opp scampiene med en hullsleiv, og – Legg dem i en serveringsbolle – Hell over oljen og |
| 4 Serveres med engang, og Gjerne sammen med brød og aioli |

