Risotto med laks

 

Risotto med stekt laks er overraskende enkel å lage. Hvis du bruker ferdig laget kraft eller buljong er retten laget på omtrent 30 min. Skikkelig godt både til hverdags og til fest!

Risotto med stekt laks Ingredienser 4 dl Risottoris 2 Sjalottløker 1-2 ss Smør 1 dl Hvitvin (kan byttes ut med kraft) 8-9 dl Fiskekraft (eller fiskebuljong) 1-2 dl Parmesan (revet) 1 Paprika 100-150 g Erter 10-15 Oliven (delte) Salt og pepper 4 Laksefiléer https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel/middels

Ingredienser:

4 dlRisottoris  
2Sjalottløker
1-2 ssSmør
1 dlHvitvin (kan byttes ut med kraft)
8-9 dlFiskekraft (eller fiskebuljong)
1-2 dlParmesan (revet)
1Paprika
ca 200-300 gErter
10-15 Oliven
 Salt og pepper
4Laksefiléer

Risotto med stekt laks Ingredienser 4 dl Risottoris 2 Sjalottløker 1-2 ss Smør 1 dl Hvitvin (kan byttes ut med kraft) 8-9 dl Fiskekraft (eller fiskebuljong) 1-2 dl Parmesan (revet) 1 Paprika 100-150 g Erter 10-15 Oliven (delte) Salt og pepper 4 Laksefiléer https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Finhakk sjalottløken
– Rasp parmesanen
– Skjær paprikaen i biter
– Del olivene i to eller fire
– Hvis du bruker frosne erter gi dem et oppkok
2 Smelt smøret i en vid kasserolle eller stekepanne
– Ha i løken
– Strø over litt salt, og
– La det surre til løken er blitt myk
3 Tilsett risen og
– La det surre i 2-3 min
Rør av og til
– Tilsett paprika
– La det surre i ca 1min
Rør av og til
4 Tilsett vinen og
– La alkoholen koke ut
– Tilsett ca 1 dl kraft
– La risen ta til seg all krafta
– Tilsett så en ny dl kraft
– La risen ta til seg all krafta
– Fortsett ti det er ca 2 dl kraft igjen
– Tilsett krafta
– Slå ned varmen
– La nå risen koke på svak varme i ca 20 min
Til risen er blitt myk
5 Smelt smør i en stekepanne
Middelsvarm
– Legg i laksen med skinnsiden ned
– Strø over litt salt og pepper
Eventuelt litt sitronpepper
– La den steke i ca 4-5 min
Til du ser at den har skiftet farge nesten helt opp
– Snu laksen og
– La den steke litt på den andre siden
Steketiden på laksen kommer an på hvor
stor stykkene er og godt stekt du vil ha laksen
Jeg bruker å steke den ca 1-2 min på den andre siden
6 Tilsett parmesanen til risen
– Smak til med salt og pepper
– Vend inn erter
7 Legg en stor øse risotto på en tallerken
– Topp med laks

Risotto med stekt laks Ingredienser 4 dl Risottoris 2 Sjalottløker 1-2 ss Smør 1 dl Hvitvin (kan byttes ut med kraft) 8-9 dl Fiskekraft (eller fiskebuljong) 1-2 dl Parmesan (revet) 1 Paprika 100-150 g Erter 10-15 Oliven (delte) Salt og pepper 4 Laksefiléer https://heidisboble.no/ @heidisboble