Risotto med stekt laks er overraskende enkel å lage. Hvis du bruker ferdig laget kraft eller buljong er retten laget på omtrent 30 min. Skikkelig godt både til hverdags og til fest!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel/middels |
Ingredienser:
4 dl | Risottoris |
2 | Sjalottløker |
1-2 ss | Smør |
1 dl | Hvitvin (kan byttes ut med kraft) |
8-9 dl | Fiskekraft (eller fiskebuljong) |
1-2 dl | Parmesan (revet) |
1 | Paprika |
ca 200-300 g | Erter |
10-15 | Oliven |
Salt og pepper | |
4 | Laksefiléer |

Slik gjør du:
1 Finhakk sjalottløken – Rasp parmesanen – Skjær paprikaen i biter – Del olivene i to eller fire – Hvis du bruker frosne erter gi dem et oppkok |
2 Smelt smøret i en vid kasserolle eller stekepanne – Ha i løken – Strø over litt salt, og – La det surre til løken er blitt myk |
3 Tilsett risen og – La det surre i 2-3 min Rør av og til – Tilsett paprika – La det surre i ca 1min Rør av og til |
4 Tilsett vinen og – La alkoholen koke ut – Tilsett ca 1 dl kraft – La risen ta til seg all krafta – Tilsett så en ny dl kraft – La risen ta til seg all krafta – Fortsett ti det er ca 2 dl kraft igjen – Tilsett krafta – Slå ned varmen – La nå risen koke på svak varme i ca 20 min Til risen er blitt myk |
5 Smelt smør i en stekepanne Middelsvarm – Legg i laksen med skinnsiden ned – Strø over litt salt og pepper Eventuelt litt sitronpepper – La den steke i ca 4-5 min Til du ser at den har skiftet farge nesten helt opp – Snu laksen og – La den steke litt på den andre siden Steketiden på laksen kommer an på hvor stor stykkene er og godt stekt du vil ha laksen Jeg bruker å steke den ca 1-2 min på den andre siden |
6 Tilsett parmesanen til risen – Smak til med salt og pepper – Vend inn erter |
7 Legg en stor øse risotto på en tallerken – Topp med laks |
