Ris Trauttmansdorff (Ris al la stoler du på landsbyen) er en nederlandsk dessert, som består av ris, rosiner, melk og krem, smaksatt med appelsin (eller sitron).

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 5 dl | Melk |
| 50 g | Sukker |
| 1 – 2 remser | Appelsinskall (eller sitronskall) |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 1 klype | Salt |
| 75 g | Ris |
| 2 ½ pl | Gelatin |
| 30 g | Rosiner |
| 1½ dl | Kremfløte (pisket) |
Bringebærsaus:
| 100 g | Bringebær |
| 1 | Appelsin (presset) |
| 2 ss | Sukker |

Slik gjør du:
| 1 Ha melk, appelsinskall, sukker, vaniljesukker og salt i en kasserolle – Kok opp på middels varme – Rør i risen – Kok opp – Slå ned varmen – Sett på lokk, og – La det hele småkoke i ca 30 min. Rør av og til |
| 2 Legg gelatinblande i kaldt vann, og – La dem ligge i min. 5 min. |
| 3 Ta melkeblandingen av varmen, – Klem vannet u av gelatinbladene, og -Rør dem inn i melkeblandingen – Rør inn rosiner |
| 4 Avkjøl melkeblandingen, Til den begynner å stivne |
| 5 Pisk fløten stiv, og – Rør den i melkebladingen |
| 6 Skyll kaffekopper eller former i kaldt vann – Fordel puddingen i formene – Settes i kjøleskap i min. 2 timer Til de er stivnet |
| 7 Lag bringebær sausen: – Press appelsinen, og – Ha saften i en kasserolle sammen med sukker og bringebær – Varm opp, Til sukkeret er smeltet Pass på at (noen av) bærene holder seg litt hele Hvis du ønsker en tykkere saus, Bland inn litt potetmel eller ½ plate gleatin |
| 8 Dypp formene med pudding raskt i varmt vann, – Snu dem på et serveringsfat, – Fordel litt bringebærsaus rundt |
| 9 Serveres sammen med resten av bringebærsausen |

