Scampi- og eplekarri er en utroig god curry-rett, som serveres med ris, roti eller nanbrød.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 1 | Eple |
| 2 ss | Ingefær (raspet) |
| 1 | Løk (hakket) |
| 4 fedd | Hvitløk (finhakket) |
| 3 ts | Karri |
| 1 ts | Koriander |
| ½ ts | Kumin |
| ½ ts | Salt |
| ½ ts | Kajennepepper |
| 4 | Tomater (hakket) |
| 2 ½ dl | Erter (frosne) |
| 2 ½ dl | Kokosmelk |
| 400 g | Scampi og/eller reker |
| Koriander (hakket) |

Slik gjør du:
| 1 Skrell løken, og – Hakk den – Rens ingefæren, og – Rasp den – Ta skalet av hvitløken, og – Finhakk den – Ta ut kjernehuset fra eplet, og – Skjær det i biter |
| 2 Varm oljen på middels varme, – Tilsett ingefær, løk og hvitløk – La det surre til løken er blank og myk Ca 7 – 8 min. Rør av og til |
| 3 Tilsett karripulver, koriander, kumin, salt og kayennepper Mens du rører – La det surre under omrøring i 1-2 min. |
| 4 Tilsett tomatene og 2 ½ dl vann – Kok opp – Slå ned varmen, og – La det surre i ca 5 min |
| 5 Tilsett erter, eplebiter og kokosmelken – Kok opp og La det surre i ca 5 – 8 min |
| 6 Tilsett rekene, og – La det surre videre til rekene er blitt varme |
| 7 Rør inn korianderen, og – Server sammen med ris og/eller Roti |
Anbefalt tilbehør:






