Indisk Ris med kanel, kardemomme og nellik

Ris med kanel, kardemomme og nellik, er en smakfull risblanding og passer godt til indiske retter.

Indisk Ris med kanel, kardemomme og nellik Ingredienser 500 g Ris (basmati) 100 g Smør (eller ghee) 1 Løk (finhakket) 2 Laubærblader ½ ss Timian 2 stenger Kanel 8 kapsler Kardemomme (åpne) 3 Nellikspiker 4-6 striper Sitronskall 10 dl Kyllingkraft (eller buljong) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 45 minEnkel

Ingredienser:

500 gRis (basmati)
100 gSmør (eller ghee)
1Løk (finhakket)
2Laubærblader
½ ssTimian
2 stengerKanel
8 kapslerKardemomme (åpne)
3Nellikspiker
4-6 striperSitronskall
10 dlKyllingkraft (eller buljong)
 Salt og pepper

Scampi- og eplekarri Ingredienser 1 Eple 2 ss Ingefær (raspet) 1 Løk (hakket) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 3 ts Karri 1 ts Koriander ½ ts Kumin ½ ts Salt ½ ts Kajennepepper 4 Tomater (hakket) 2 ½ dl Erter (frosne) 2 ½ dl Kokosmelk 400 g Scampi og/eller reker Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Hakk løken, og
– Vask risen
2 Smelt smøret i en kasserolle
– Ha i løken
– La den surre til løken er myk og blank
I ca 5-7 min
Middels varme
3 Tilsett risen, krydderne og sitronskall
– Rør godt, og
– La det surre i 1-2 min.
4 Hell i kraften, salt og pepper
– Rør godt
– La det koke opp
– Sett på lokk
– Så ned varmen
Til lav, og
– La det stå i ca 25 min
– Slå av varmen
– La stå i 5 min..
5 Ta av lokket
– Rør rundt,
– Server straks

Indisk Ris med kanel, kardemomme og nellik Ingredienser 500 g Ris (basmati) 100 g Smør (eller ghee) 1 Løk (finhakket) 2 Laubærblader ½ ss Timian 2 stenger Kanel 8 kapsler Kardemomme (åpne) 3 Nellikspiker 4-6 striper Sitronskall 10 dl Kyllingkraft (eller buljong) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble