Ris med kanel, kardemomme og nellik, er en smakfull risblanding og passer godt til indiske retter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Ris (basmati) |
100 g | Smør (eller ghee) |
1 | Løk (finhakket) |
2 | Laubærblader |
½ ss | Timian |
2 stenger | Kanel |
8 kapsler | Kardemomme (åpne) |
3 | Nellikspiker |
4-6 striper | Sitronskall |
10 dl | Kyllingkraft (eller buljong) |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Hakk løken, og – Vask risen |
2 Smelt smøret i en kasserolle – Ha i løken – La den surre til løken er myk og blank I ca 5-7 min Middels varme |
3 Tilsett risen, krydderne og sitronskall – Rør godt, og – La det surre i 1-2 min. |
4 Hell i kraften, salt og pepper – Rør godt – La det koke opp – Sett på lokk – Så ned varmen Til lav, og – La det stå i ca 25 min – Slå av varmen – La stå i 5 min.. |
5 Ta av lokket – Rør rundt, – Server straks |
