Sitron- og pærekake

En frisk sitronkake, med pærebite.

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake  75 min.Enkel

Ingredienser:

125 gSmør (smeltet)
4Pærer (godt modne)
2Sitroner (skall og saft)
4Egg
2 dlSukker
3 ½ dlHvetemel
1 tsBakepulver

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader, og
– Smør en rund kakeform (ca 24-26 cm)
2 Smelt smør
3 Rasp skallet på sitronene (kun det gule)
– Press sitronene
4 Skrell pærene
– Skjær dem i biter, og
– Legg dem i sitronsaften, og
– Sett det til side
5 Bland sammen egg, sukker og sitronskall i en annen bolle, og
– Pisk til eggedosis (ca. 5 min.)
6 Sikt sammen mel, bakepulver
7 Hell det noe avkjølte smøret forsiktig ned langs kanten på bollen
8 Tilsett halvparten av melblandingen, og
– Vend det inn i røren
– Vend det forsiktig inn
9 Vend forsiktig inn pærer, og sitron
10 Ha røra i den smurte kakeformen
11 Stek i ca 50 min.

Spenstig sitronkake med pærer og fersken Ingredienser: 125 g Smør (smeltet) 2 Pærer (godt modne) 2 Fersken (godt modne) 2 Sitroner (skall og saft) 4 Egg 2 dl Sukker 3 ½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver