Det er vanlig i Russland å lage salater til fest. Mange av dem er forskjellige fra de salatene, som er vanlig i Norge. Russere bruker gjerne både tid og kreativitet til å pynte festmaten. Skrubbsoppsalat (Подосиновик) ser veldig fin ut og liker man sopp – faller den i smak.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 1 t | Middels |
Ingredienser:
| 300-400 g | Ferske sjampinjonger eller skogssopp |
| 1 | Purreløk |
| 3 | Egg (hardkokte) |
| 1-2 | Kyllingfilet |
| 1 | Gulrot |
| 3 ss | Majones |
| 2 ss | Smør |
| Salt og pepper | |
| Salatblad til pynt |
Tips! I denne salaten kan du godt bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling.
Slik gjør du:
| 1 Kok eggene til de er hardkokte, – Avkjøl, og – Skrell |
| 2 Ett av eggene skal brukes til pynt : – Del hviten fra plommen – Raspes og legges i hver sin skål |
| 3 Kok opp vann, og legg i kyllingfiletene – La dem koke på svak varme i 10-15 min. – Ta filetene ut av vannet, og – Avkjøl |
| 4 Skyll purreløk, og – Vask eller børst soppene (bruk gjerne fuktig tørkepapir) – Kutt purreløk og sopp i små biter |
| 5 Stek purreløken og soppen med litt smør, i ca 7 -10 minutter – Dryss over litt salt og pepper |
| 6 Rasp gulrot, og – Stek den med litt smør på i svak varme i 5-7 min. |
| 7 Skjær kyllingfileten, og de to resterende eggene i små biter, og -Bland inn den avkjølte stekte soppen og løken – Bland det sammen med majones |
| 8 Form salaten som en sopp – Fordel stekt gulrot øverst på sopphatten, og – Litt raspet eggeplomme nederst – Bland raspet eggehvite med litt majones, og – Smør den på stilken – Pynt med salatblad eller grønt |

