Spenstig sitronkake med pære- og ferskenbiter. Sitron pære og fersken er kanskje ikke kombinasjoner som er de aller vanligste. Dette blir en frisk sitronkake, med en spenstig smak.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 | 75 min. | Enkel |
Ingredienser:
125 g | Smør (smeltet) |
2 | Pærer (godt modne) |
2 | Fersken (godt modne) |
2 | Sitroner (skall og saft) |
4 | Egg |
2 dl | Sukker |
3 ½ dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader, og – Smør en rund kakeform (ca 24-26 cm) |
2 Smelt smør |
3 Rasp skallet på sitronene (kun det gule) – Press sitronene |
4 Skrell pærer og fersken – Skjær dem i biter, og – Legg dem i sitronsaften, og – Sett det til side |
5 Bland sammen egg, sukker og sitronskall i en annen bolle, og – Pisk til eggedosis (ca. 5 min.) |
6 Sikt sammen mel, bakepulver |
7 Hell det noe avkjølte smøret forsiktig ned langs kanten på bollen |
8 Tilsett halvparten av melblandingen, og – Vend det inn i røren – Vend det forsiktig inn |
9 Vend forsiktig inn pærer, fersken og sitron |
10 Ha røra i den smurte kakeformen |
11 Stek i ca 50 min. |
