Squash- og gulerotpletter med olivenrømme – er en skikkelig mettende og god lunsjrett.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 2 | Egg |
| 4 dl | Melk |
| 2 dl | Hvetemel |
| 500 g | Gulerøtter |
| 2 | Squash (ca 600 g) |
| 1 dl | Solsikkekjerner |
| 1 ts | Salt |
| ¼ ts | Pepper |
| Olje (til steking) |
Rømmetopping:
| 2 dl | Rømme (eller creme fraiche) |
| 230 g | Oliven (uten steiner) |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 Skrell gulerøtter – Rasp gulerøtter og squash – Klem ut overflødig vann – Sett stekeovnen på 125 om du vil holde plettene varme der mens du steker |
| 2 Lag Rømmetoppingen: – Renn godt av olivenene – Hakk oliven, og – Rør dem inn i rømmen – Smak til med salt og pepper |
| 3 Lag pannekakerøren: – Visp sammen egg, melk, mel, salt og pepper – Rør inn gulerøtter og squash |
| 4 Stek pannekakene i olje Hold dem varme i aluminiumsfolie og/ eller I stekeovnen (125 grader) |
| 5 Server pannekakene varme med olivenkrem og evnetuelt salat |

