Denne Squash-sjokoladekaken er saftig og god og har en dyp sjokoladesmak.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6-8 | 70 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 2 ½ dl | Hvetemel (150 g) |
| 1 dl | Kakaopulver (50 g) |
| 1 ts | Bakepulver |
| 2 | Egg (romtempererte) |
| 1 ¼ dl | Smør (smeltet) (125 g) |
| 2 dl | Sukker (200 g) |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 4 dl | Squash (raspet) |
| 60 g | Sjokoladebiter |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader – Smør en (liten) brødform godt (1 ½ liter) |
| 2 Smelt smøret, og – La det avkjøle seg litt – Rasp squashen |
| 3 Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver – Visp inn smør og egg (ikke overvips) – Vend inn squashen og omtrent ½ – parten av sjokoladebitene – Hell røra i formen – Strø resten av sjokoladebitene over |
| 4 Stekes midt i ovnen i 50-60 minutter |
| 5 Sett formen på en rist, og – La den stå i 15 min. – Skjær forsiktig rundt kantene, og – Ta kaken ut av formen |
| 6 La den avkjøles videre på risten til den er lunken – Skjæres i rause skiver og serveres |

