Disse Supergrove burgerbrød, passer ikke bare til å putte burgere i men, de er også veldig gode i matpakken, med godt pålegg i. Enkle å lage, og holder seg godt i fryseren.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 20 stk | 90 min. | Enkel/middels |
Ingredienser:
| 5 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| ½ dl | Olje (nøytral) |
| 1 ts | Salt |
| 2 ts | Sukker |
| ½ dl | Havrekli |
| ½ dl | Hvetekli (kruska) |
| 8 dl | Grovbakstmel |
| Ca. 5 dl | Hvetemel |
Slik gjør du:
| 1 Varm melken til den er fingervarm, og – Ha den i en bakstebolle |
| 2 Løs opp gjæren i melken |
| 3 Tilsett olje, salt, sukker, havrekli, hvetekli og grovbakstmel – Arbeid deigen smidig, og – Tilsett så mye hvetemel at deigen slipper bollekanten – Dryss litt mel over, – Dekk bollen med plast, og – La den heve i 45-60 min. |
| 4 Hell deigen ut på et bord, og – Kna inn resten av hvetemelet, – Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk, – Stikk ut sirkler på ca. 10 cm |
| 5 Legg sirklene på bakepapirkledd stekeplate, – Dekk over, og – Etterhev i ca. 30 min. |
| 6 Sett ovnen på 225 grader |
| 7 Stek burgerbrødene i 8-10 min. |
| 8 Avkjøles på rist |



Tips! Disse burgerbrødene er flotte å ha i fryseren. Del dem, frys dem, ta dem opp, ha på noe godt (for eksempel majo, ost, sk, legg den i matpakken – så er den klar til å spises til lunsj.
