Denne oppskriften på Sur- søt kylling gir skikkelig god sur-søt kylling. Servert med kokt hvit ris, er det kjempe godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 1 ½ time | Enkel |
Ingredienser:
| 3-4 | Kyllingbryst |
| Salt og pepper | |
| 2 dl | Maisenna |
| 2 | Egg (sammenvispet) |
| ½ dl | Olje |
| 2 dl | Sukker |
| 6 ss | Ketchup |
| 2 dl | Eddik (eple) |
| 1½ ss | Soyasaus |
| 1½ ts | Hvitløkspulver |
Tips! Hvis du vil kan blande inn ananasbiter og vannkastajer i sausen 5 minutter før du tar den ut fra ovnen

Slik gjør du:
| 1 Skjær kyllingen i passe biter – Strø over salt og pepper |
| 2 Sett stekeovnen på 160 grader |
| 3 Ha eggene i en dyptallerken, – Visp sammen – Ha maisenna på et annet fat – Ha oljen i stekepanna, og – Varm den |
| 4 Ha noen av kyllingbitene i maisennaen, Pass på at hele biten er dekt med maisenna – Dypp dem i egg – Stek kyllingbitene gyldne og sprø i den varme oljen, og NB! kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt, bare brun og sprø – Ha den¨m over i en ildfast form – Gjenta prosessen til alle kyllingbitene er stekt og ligger i den ildfaste forma |
| 5 Rør sammen sukker, ketchup, eddik, soyasaus og hvitløkspulver – Hell sausen over kyllingen |
| 6 Sett forma i ovnen og – La den steke i ca 60 min Rør rundt hvert 15 minutt |
| 7 Kok ris med kyllingen steker |
| 8 Server kyllingen sammen med kokt ris |

