Tropisk aroma er en skikkelig god sjokladekake med smak av muskatt og kanel. Dette er min mormors oppskrift. Mormor brukte å dele røra i tre deler, hvor to var lyse og den siste (og nederste) var mørk og smaksatt med kakao. Jeg gjør ikke det – jeg marmorerer heller kakerøren. Men det er ikke noe i veien for å gjøre som mormor, men da må steketiden justeres ned.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 120 g | Smør (romtemperert) |
| 300 g | Sukker |
| 3 | Egg (romtemperert) |
| 300 g | Hvetemel |
| 4 ts | Bakepulver |
| 2 dl | Melk |
| 1 ts | Kanel |
| 1 ts | Muskat |
| 2 ss | Kakao |
| 1 dl | Kaffe |
Glasur:
| 4 ss | Smør (romtemperert) |
| 500 g | Melis |
| 4 ss | Kakao |
| 6 ss | Kaffe (sterk) |
| 2 ts | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 175 grader – Smør en kakeform Ca 24 cm i diameter, og Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma |
| 2 Visp smør og sukker hvitt – Bland forsiktig inn hvetemel, bakpulver, melk, kanel og muskat |
| 3 Hell omtrent ½ av kakesmeten i forma – Rør inn kakaopulver i den siste halvdelen og – Hell den over – Bruk en gaffel til å lage marmorering i røren |
| 4 Stekes på nederste rille i ca 60 min. 175 grader |
| 5 Ta kaken ut av ovnen og – Avkjøl den på rist |
| 6 Rør sammen alle ingrediensene til glasuren |
| 7 Del kaken i to, og – Legg den ene delen på et kakefat – Dynk med kaffe – Fordel omtrent ¼ av glauren over bunnen – Legg på den andre halvdelen, – Fordel resten av glasuren, på toppen og ned langs sidene på kake – Bruk eventuelt en gaffel og lage et fin mønster i glasuren |


