Når man er så heldig å kjenne noen som har egne høner, og man får et dusin egg i gave, da blir det tunfisksalat med egg til middag. Det er en skikkelig god salat, som godt kan spises til middag eller lunsj eller den kan serveres som en forrett når man har gjester. I denne salaten har jeg brukt miniegg fra Therese sine dverghøns – men man kan selvfølgelig bruke helt vanlige egg.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
| 6 | Egg (hardkokte) |
| Salat blader | |
| ½ | Rollosalat |
| Cherrytomater (delt i 2) | |
| ½ | Agurk (skivet) |
| 80 g | Oliven (svarte) |
| 1 bx | Tunfisk i vann (eller olje) |
Dressing (Valgfritt):
| 2 ss | Olje (oliven) |
| 1 ss | Sitronsaft |
| ¼ – ½ ts | Salt |

Slik gjør du:
| 1 Kok eggene harde (ca. 10 min.) – Skrell dem og del dem i 2 eller 4 |
| 2 Vask grønnsakene – Renn av fisken og oliven – Skjær rollosalaten i mindre biter – Del cherrytomatene i 2, og – Skjær agurken i tynne skiver |
| 3 Legg noen salatblader i bunnen av fatet – Legg på rollosalaten – Fordel agurk og tomat utover salaten – Fordel eggene utover salaten – Fordel mindre biter av tunfisken over salaten og – Pynt med oliven |
| 4 Rør sammen olje, eddik og salt, og – Hell det over salaten som en dressing (rett før servering) NB! Du kan godt bruke en rømmebasert dressing isteden |
| 5 Serveres med brød og eventuelt smør |

