Det er veldig enkelt å lage vaniljesusen selv. Det er gjort på mindre enn 10 min., men det beste av alt er at den blir mye bedre enn den man kjøper på butikken.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 5-10 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 5 dl | Melk |
| 2 | Egg |
| 1 ts | Potetmel |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 1-3 ss | Sukker |
Slik gjør du:
- Ha alt i en kasserolle
- Varm opp under omrøring, til sausen er passe tykk ( 80°C )
- Smak til med sukker
- Settes i vannbad når den er ferdig så temperaturen ikke øker

1 
2 
4
TIPS: Bruk et steketermometer så har du full kontroll: 80°C er perfekt temperatur. Med en gang sausen har nådd 80°C, er det lurt å sette kasserollen i vannbad, så temperaturen ikke fortsetter å stige. (Du kan tilsette isbiter i vannet for ekstra effekt)
Hvis du ikke har steketermometer, er sausen ferdig når den begynner å tykne.
TIPS: Bruk skjetesten hvis du er i tvil: Når sausen fester seg på baksiden av skjeen uten å flyte utover, er sausen ferdig:

