Vaniljesaus (mormors enkle)

Det er veldig enkelt å lage vaniljesusen selv. Det er gjort på mindre enn 10 min., men det beste av alt er at den blir mye bedre enn den man kjøper på butikken.

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  4-6   5-10 min. Enkel

Ingredienser:

5 dl Melk
2 Egg
1 ts Potetmel
1 ss Vaniljesukker
1-3 ss Sukker

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en kasserolle
  2. Varm opp under omrøring, til sausen er passe tykk ( 80°C )
  3. Smak til med sukker
  4. Settes i vannbad når den er ferdig så temperaturen ikke øker

TIPS: Bruk et steketermometer så har du full kontroll: 80°C er perfekt temperatur. Med en gang sausen har nådd 80°C, er det lurt å sette kasserollen i vannbad, så temperaturen ikke fortsetter å stige. (Du kan tilsette isbiter i vannet for ekstra effekt)

Hvis du ikke har steketermometer, er sausen ferdig når den begynner å tykne.

TIPS: Bruk skjetesten hvis du er i tvil: Når sausen fester seg på baksiden av skjeen uten å flyte utover, er sausen ferdig:

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
Bruk skjetesten hvis du er i tvil: Når sausen fester seg på baksiden av skjeen uten å flyte utover, er sausen ferdig:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s