Vaniljesaus (mormors enkle)

Det er veldig enkelt å lage vaniljesusen selv. Det er gjort på mindre enn 10 min., men det beste av alt er at den blir mye bedre enn den man kjøper på butikken.

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  4-6   5-10 min. Enkel

Ingredienser:

5 dl Melk
2 Egg
1 ts Potetmel
1 ss Vaniljesukker
1-3 ss Sukker

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en kasserolle
  2. Varm opp under omrøring, til sausen er passe tykk ( 80°C )
  3. Smak til med sukker
  4. Settes i vannbad når den er ferdig så temperaturen ikke øker

TIPS: Bruk et steketermometer så har du full kontroll: 80°C er perfekt temperatur. Med en gang sausen har nådd 80°C, er det lurt å sette kasserollen i vannbad, så temperaturen ikke fortsetter å stige. (Du kan tilsette isbiter i vannet for ekstra effekt)

Hvis du ikke har steketermometer, er sausen ferdig når den begynner å tykne.

TIPS: Bruk skjetesten hvis du er i tvil: Når sausen fester seg på baksiden av skjeen uten å flyte utover, er sausen ferdig:

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
Bruk skjetesten hvis du er i tvil: Når sausen fester seg på baksiden av skjeen uten å flyte utover, er sausen ferdig:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s