Hva gjør man når man har lovet å steke vafler, og så viser det seg at det er en veganer blant de som kommer på besøk ? da blir det en vaffelrøre uten melk og egg. Det blir bare hvetemel igjen da, og det går ikke. Jeg fant denne oppskriften hos veganmisjonen @veganmisjonen. Ikke trodde jeg at de skulle havne på bloggen – men siden vaflene ble overraskede gode, legger jeg like godt ut oppskrift på veganske vafler. Det er ikke helt den samme som Veganmisjonen, men hvis du vil se originaloppskriften – trykk HER.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-5 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 4 dl | Havremelk |
| 1 ss | Eplesidereddik |
| ¾ dl | Olje (raps eller annen nøytral) |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| Ca 3 dl | Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) |
| 1 ss | Sukker (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Visp sammen melk og eddik, og – La det stå i ca 5 min. for å tykne |
| 2 Bland inn resten av ingrediensene til en glatt røre – La den hvile i minst 5 min. gjerne lengre Tilsett med mel om nødvendig den skal bli ganske tykk |
| 3 Stek vaflene på vanlig måte Men smør jernet godt |
| 4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist Da blir de enda sprøere |
| 5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres Serves nystekte, – Gjerne sammen med syltetøy |

