17-mai muffins med topping av jordbærmousse

17-mai er vi så glad i ! Selv om 17-mai kanskje aller mest er pølse og is dag – er det det alltid godt med noe til kaffen også. Dette er oppskriften på søte muffins med en frisk topping som består av en jordbærmousse. Hvis du pynter med strø og flagg, blir de ekstra fine.

17-mai muffins med jorsbærmousse topping Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Melk

Jordbærmousse , Ingredienser:

250 g Jordbær (frosne)
3 pl Gelatin
1-2 ss Vann
1-2 ss Sitron
1½ dl Fløte
1 Egg
3-5 ss Sukker (ca. ½ dl )

Muffins, Ingredienser:

1½ dl Sukker 
100 g Smør (smeltet)
2 Egg
2½ dl Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1 dl Melk

Jordbærmousse, Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i vann
– La de ligge i ca 5 min.
– Kok opp 3 ss vann og sukker
– Klem ut vannet fra gelatinen
– Rør inn gelatinplatene
2 Halvtin jordbærene
– Ha jordbær i en bolle
– Mos jordbærene med en stavmikser
– Tilsett gelatinplatene og avkjøl
3 Pisk kremfløten til myk krem
4 Pisk eggene
5 Bland forsiktig sammen jordbær og eggedosis,
– Vend inn kremen
6 Ha moussen i en sprøytepose, og
– sett i kjøleskap natta over

Muffins, slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Smelt smøret, og avkjøl litt
  3. Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min
  4. Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg
  5. Ha i resten av ingrediensene.
  6. Deigen fordeles i muffinsformer som fylles ⅓ fulle
  7. Stekes i ca 15 min.
  8. Avkjøles på rist
  9. Sprøyt på moussen
  10. Pynt eventuelt med strø og flagg
  17-mai muffins med jorsbærmousse topping Ingredienser: 1½ dl 	Sukker   100 g	Smør /margarin (smeltet) 2 	Egg  2½ dl 	Hvetemel  1 ts	Bakepulver  1 ts	Vaniljesukker 1 dl	Melk