I dag blir det is med bringebær og sjokolade til dessert. Isen er enkel å lage og kan lages uten iskremmaskin. Den er skikkelig god, men bør taes ut av fryseren ca 20 min. før den skal serveres.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 30 min + 6 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 75 g | Sukker |
| 3 | Egg (delte) |
| 3 dl | Kremfløte |
| 100 g | Bringebær |
| 100 g | Kokesjokolade |
Bringebærsirup:
| 100 g | Sukker |
| 1 dl | Vann |
| 125 g | Bringebær |
| ½ | Vaniljestang (splittet) |

Slik gjør du:
| 1 Lag bringebærsirupen: – Ha vann og sukker i en kasserolle – Kok opp – Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene, og – La det koke i ca 10-15 min til en sirup. Sil av blandingen og – La sirupen avkjøles til romtemperatur |
| 2 Del eggene |
| 3 Pisk eggedosis av egg og sukker, og – Pisk krem av fløten – Bland forsiktig sammen |
| 4 Pisk eggehvitene stive NB! bolle og visper må være helt rene – Vend eggehvitene inn i egg- og kremblandingen |
| 5 Vend inn mandelflak og bringebær, og – Ha alt over i en form |
| 6 Smelt sjokoladen over vannbad |
| 7 Hell halvparten av sjokoladen og halvparten av bringebærsirupen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen – Bruk gaffel og vend inn sjokolade og sirup Så du får et fint mønster – Hell så resten av sjokoladen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen |




| 8 Dekk isen med plastfolie, og – Sett den i fryseren Ca 6-8 timer |

| 9 Skjær i skiver og server med resten av bringebærsirupen |

