Washbar – En liten lunsjboble i den gamle delen av Antwerpen

Washbar, Graaf van Egmontstraat 5, Antwerpen

Du vet når du har sett noe på en meny og tenker: “Der har vi det. Der har vi retten som kommer til å endre livet mitt litt.” Sånn hadde jeg det med French Toast Crème Brûlée hos Washbar i Antwerpen.

Washbar
WASBAR
Graaf van Egmontstraat 5 
2000 Antwerpen

heidisboble.no
@heidisbole
bilde tatt 20250423

Bare hør på det navnet – det er som en dessert og en frokost har fått barn og sendt det på eliteskole i Paris. Men… da jeg virkelig begynte å tenke meg om (og lese menybeskrivelsen, som en voksen person), så kom det snikende en liten tvil: ost og sprøtt sukker på samme tallerken? Hm. Jeg fikk plutselig bilder i hodet av crème brûlée med Jarlsberg-innslag, og la oss være ærlige – det er ikke helt min vibe før klokken 13 på en hverdag.

Washbar
WASBAR
Graaf van Egmontstraat 5 
2000 Antwerpen

heidisboble.no
@heidisbole
bilde tatt 20250423

Så jeg gikk for sikkerstikket: bagel med grillet kylling. En klassiker! 13 euro, og verdt hver cent. Kyllingen var saftig, bagelen perfekt ristet, og som en liten bonus fikk jeg med tomatsuppe. Ikke sånn fancy skum-på-toppen-suppe, men ekte, rund, nesten hjemmelaget tomatsuppe. Den slags som kunne fått deg til å ringe bestemoren din og takke for barndomsminner du egentlig hadde glemt.

Washbar ligger i Graaf van Egmontstraat 5 – et lite hjørne i utkanten av gammelbyen med passe mengde folk, akkurat nok bylyd til at det føles levende, men ikke stressende. Lokalet er lyst og ganske enkelt innredet, og man skjønner fort at dette er et sted for en god matpause – ikke for å drømme seg bort i tre timer med cappuccino og eksistensielle spørsmål. Og det er helt greit! Ikke alle steder må ha puter i fløyel og jazz på lavt volum. Noen ganger holder det med et godt måltid og et lite “smil” fra betjeningen.

Washbar WASBAR Graaf van Egmontstraat 5 2000 Antwerpen heidisboble.no @heidisbole bilde tatt 20250423

Alt i alt? Washbar er et koselig, ujålete sted for en kjapp og god lunsj. Og kanskje, kanskje, neste gang våger jeg meg ut på eventyret med ost og brent sukker. Kanskje.

Men ikke hold pusten. 😉

Leave a comment