Dette er skikkelig gode kjeks som lages på en-to-tre. Jeg synes de er aller best når de kommer rett fra ovnen, men de er selvfølgelig dagen etter også. Deigen holder seg godt noen dager i kjøleskap og den kan godt fryses.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 – 18 | 40 min. | Lett |

Ingredienser:
| 100 g | Margarin |
| 100 g | Sukker (hvitt) |
| 100 g | Brunsukker |
| 1 | Egg |
| ½ ts | Vaniljesukker |
| 100 g | Havregryn |
| 125 g | Hvetemel |
| ½ ts | Natron |
| ½ ts | Bakepulver |
| ½ ts | Salt |
| 1 ss | Kakaopulver |
| 115 g | Sjokoladebiter |

Slik gjør du:
| 1. Sett ovnen på 190°C |
| 2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver |
| 3 Rør margarin og sukker lyst og luftig ( både det brune og det hvite) |
| 4 Tilsett egget, og – Visp til det er godt blandet |
| 5 Tilsett de tørre ingrediensene, og – Pisk videre |
| 5 Rør inn sjokoladebitene |
| 6 Trill kuler (12-18), på størrelse med en pingpongball |
| 7 Sett dem på en bakepapirkledd plate – Ha ca 5 cm mellom |
| 8 Stekes i 10 minutter (gylden farge, ser litt uferdige ut) – Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre |
| 9 La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter, før de settes på rist |

