Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker er en skikkelig frokostfavoritt hjemme hos oss. I helger og i ferier blir det ofte amerikanske pannekaker. En hyggelig og start på dagen.

amerikanske pannekake  Ingredienser   50 g	Smør 2½ dl	Melk 2	Egg 3 dl 	Hvetemel 2 ts	Bakepulver ½ ts	Salt 1 ss	Sukker

Ingredienser

50 g Smør
2½ dl Melk
2 Egg
3 dl Hvetemel
2 ts Bakepulver
½ ts Salt
1 ss Sukker
   

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og
– Tilsett melken
– Visper i egget
 2 I en boller blander du sammen:
– Hvetemel,
-Bakepulver,
– Salt, og
– Sukker
– Hell i væsken mens du rører
Det skal bli en jevn litt tykk røre
3. La pannekakerøren stå å svelle i ca. 15 minutter
Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens
 4. Stek pannekakene:
– Sett stekepannen på middelsvarme
(Ikke bruk smør!)
– Legg i ca 1 – 1½ ss røre
De blir ca. 15 cm i diameter
– Når røren har svellet opp, og
blitt litt ”boblete”
kan du vende dem med en stekespade

1 Legg ca 1 ss røre i varm tørr panne
2 Snu pannekaken når den begynner å boble

5 Stable pannekakene oppå hverandre
på et fat eller en tallerken
Serveres varme med lønnesirup og smør
amerikanske pannekake Ingredienser 50 g Smør 2½ dl Melk 2 Egg 3 dl Hvetemel 2 ts Bakepulver ½ ts Salt 1 ss Sukker