Amerikanske pannekaker er en skikkelig frokostfavoritt hjemme hos oss. I helger og i ferier blir det ofte amerikanske pannekaker. En hyggelig og start på dagen.

Ingredienser
50 g | Smør |
2½ dl | Melk |
2 | Egg |
3 dl | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
1 ss | Sukker |
Slik gjør du:
1 Smelt smøret, og – Tilsett melken – Visper i egget |
2 I en boller blander du sammen: – Hvetemel, -Bakepulver, – Salt, og – Sukker – Hell i væsken mens du rører Det skal bli en jevn litt tykk røre |
3. La pannekakerøren stå å svelle i ca. 15 minutter Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens |
4. Stek pannekakene: – Sett stekepannen på middelsvarme (Ikke bruk smør!) – Legg i ca 1 – 1½ ss røre De blir ca. 15 cm i diameter – Når røren har svellet opp, og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade |


1 Legg ca 1 ss røre i varm tørr panne
2 Snu pannekaken når den begynner å boble
5 Stable pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken Serveres varme med lønnesirup og smør |
