Appelsin-karamellsaus

Denne Appelsin-karamellsausen er en skikkelig god karamellsaus. Den passeer utmerket som saus på is og desserter, som fyll i kaker og mye mye mer

Appelsin-karamellsaus Ingredienser: 1½ dl Appelsinsaft (nypresset) 300g Sukker 2 ss Sirup (glykose eller mais) 30 g Smør 1½ dl Fløte 2 ts Vaniljeekstrakt ¼ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 15 min.Enkel

Appelsin-karamellsaus Ingredienser: 1½ dl Appelsinsaft (nypresset) 300g Sukker 2 ss Sirup (glykose eller mais) 30 g Smør 1½ dl Fløte 2 ts Vaniljeekstrakt ¼ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1½ dlAppelsinsaft (nypresset)
300gSukker
2 ssSirup (glykose eller mais)
30 gSmør
1½ dlFløte
2 tsVaniljeekstrakt
¼ tsSalt

Slik gjør du:

1 Ha appelsinsaft, sukker og sirup i en kasserolle
– Sett plata på middels varme
– Rør litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke
Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt
– La det koke til det er blitt en dyp gylden farge
2 Ta Kasserollen vekk fra pannen
– Tilsett fløte og smør
– Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg
– Rør inn vaniljeektrakten
3 La det kjøle seg ned litt, og
– Hell i glass eller serveringsskål
– Holder seg ei lita uke i kjøleskap

Appelsin-karamellsaus Ingredienser: 1½ dl Appelsinsaft (nypresset) 300g Sukker 2 ss Sirup (glykose eller mais) 30 g Smør 1½ dl Fløte 2 ts Vaniljeekstrakt ¼ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble