Denne Appelsin-karamellsausen er en skikkelig god karamellsaus. Den passeer utmerket som saus på is og desserter, som fyll i kaker og mye mye mer

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15 min. | Enkel |

Ingredienser:
1½ dl | Appelsinsaft (nypresset) |
300g | Sukker |
2 ss | Sirup (glykose eller mais) |
30 g | Smør |
1½ dl | Fløte |
2 ts | Vaniljeekstrakt |
¼ ts | Salt |
Slik gjør du:
1 Ha appelsinsaft, sukker og sirup i en kasserolle – Sett plata på middels varme – Rør litt på kasserollen når sukkeret smelter og det begynner å koke Du trenger ikke røre, bare bevege kasserollen litt – La det koke til det er blitt en dyp gylden farge |
2 Ta Kasserollen vekk fra pannen – Tilsett fløte og smør – Rør til karamellen har roet seg og karamellen har samlet seg – Rør inn vaniljeektrakten |
3 La det kjøle seg ned litt, og – Hell i glass eller serveringsskål – Holder seg ei lita uke i kjøleskap |
