Denne Appelsinkaken rører du raskt sammen. – skikkelig godt til ettermiddagskaffen!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 1 time | enkel |

Ingredienser:
| 3 | Egg |
| 300 g | Yoghurt |
| 1 dl | Olje (nøytral) |
| 1 | Appelsin (skall og saft ca 1 dl) |
| 100 g | Sukker |
| 200 g | Hvetemel |
| 2 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| ½ ts | Salt |
Topping:
| Melis (valgfritt) |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader – Smør en brødform |
| 1 Bland sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt |
| 2 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – Rør det inn i eggeblandingen – Rør til en klumpfri røre – Ha røren i brødformen |
| 3 Stekes midt i ovnen i ca 50 min. |
| 4 Avkjøles på rist |
| 5 Bland sammen melis og noen dråper vann, – Fordel utover toppen |

