Denne Asiatiske Agurk- og rødløkssalaten er en syrlig salat, som passer utmerket som tlbehør til asiatiske retter. Her er det tilsatt litt Sichuanpepper og litt chilipasta, noe som gjør at salaten er litt sterk, men ikke mye. Du kan fint øke eller minke innslaget av dette for å tilpasse styrken til dine preferanser.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Agurk |
1 liten | Rødløk |
1 dl | Eddik (eplesider, ris- eller sushi) |
1 ts | Ingefær (fin hakket) |
1 ts | Chilipasta (Gochujang eller chilipulver) |
1 ts | Sichuanpepper |
1 ts | Salt |
1 ts | Sukker |

Slik gjør du:
1 Finhakk ingefær – Skjær rødløken og agurken i tynne skiver |
2 Lag marinaden: – Bland sammen eddik, ingefær, chili, salt, pepper og sukker – Rør godt sammen |
3 Ha løken i marinaden – La det stå i 30 min. I kjøleskap |
4 Tilsett agurk skivene rett før servering – Bland godt |
5 Salaten er best om den serveres kald |
