Dette er ei frisk og god ostekake, med masse bær. Du kan lage den på tre timer, hvor det meste av tiden er steking, avkjøling og stivning. Jeg bruker å lage alt, eller alt med unntak av gelen dagen før jeg skal servere den. Da får den stå natta over og sette seg skikkelig før den skal serveres.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Mandelbunn:
160 g | Mandler (malte) |
160 g | Melis |
4 | Eggehviter (ca 130 g) |
Ostekrem:
250 g | Kremost (nøytral) |
100 g | Rømme |
100 g | Sitronsaft (presset) |
200 g | Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) |
150 g | Melis |
5 dl | Fløte |
4 plater | Gelatin |
Gelelokk:
300 g | Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) |
2 | Vann |
3 ss | Sukker |
3 pl | Gelatin |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir i bunnen, og – Smør ei rund form (24 cm) |
2 Lag Mandelbunnen: – Mal mandlene – Bland sammen mandler og melis – Stivpisk eggehvitene, og – Skjær dem inn i mandelblandingen – Ha røra i den runde formen, og – Stek midt i ovnen i 25-30 min. – Avkjøles på rist |
3 Lag Ostekrem: Kjør melis og kremost i foodprosessoren til en glatt krem – Tilsett sitronsaft og Crème Fraîche – Smelt gelatin, som vendens inn i ostekremen, og – Tilsett pisket kremfløte, og – Vend inn bærene – Helles over mandelbunnen, og – Settes i kjøleskap til den stivner, Ca. 2 timer |
4 Lag gelelokk: – Legg gelatinen i vann -Ha blandete bær, vann og sukker i en kasserolle – Varm forsiktig opp til sukkeret har smeltet – Rør inn gelatinplatene – Avkjøles til den så vidt begynner å stivne – Legg på toppen av den stivnede ostekremen – Sett i kjøleskap til den stivner helt |
