Bærostekake med marengsbunn og gelelokk

Dette er ei frisk og god ostekake, med masse bær. Du kan lage den på tre timer, hvor det meste av tiden er steking, avkjøling og stivning. Jeg bruker å lage alt, eller alt med unntak av gelen dagen før jeg skal servere den. Da får den stå natta over og sette seg skikkelig før den skal serveres.

Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

Mandelbunn:

160 gMandler (malte)
160 gMelis
4Eggehviter (ca 130 g)

Ostekrem:

250 gKremost (nøytral)
100 gRømme
100 gSitronsaft (presset)
200 gBær (jordbær, blåbær, rips, bringebær)
150 gMelis
5 dlFløte
4 platerGelatin

Gelelokk:

300 gBær (jordbær, blåbær, rips, bringebær)
2Vann
3 ssSukker
3 plGelatin

Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen, og
– Smør ei rund form (24 cm)
2 Lag Mandelbunnen:
– Mal mandlene
– Bland sammen mandler og melis
– Stivpisk eggehvitene, og
– Skjær dem inn i mandelblandingen
– Ha røra i den runde formen, og
– Stek midt i ovnen i 25-30 min.
– Avkjøles på rist
3 Lag Ostekrem:
Kjør melis og kremost i foodprosessoren til en glatt krem
– Tilsett sitronsaft og Crème Fraîche
– Smelt gelatin, som vendens inn i ostekremen, og
– Tilsett pisket kremfløte, og
– Vend inn bærene
– Helles over mandelbunnen, og
– Settes i kjøleskap til den stivner,
Ca. 2 timer
4 Lag gelelokk:
– Legg gelatinen i vann
-Ha blandete bær, vann og sukker i en kasserolle
– Varm forsiktig opp til sukkeret har smeltet
– Rør inn gelatinplatene
– Avkjøles til den så vidt begynner å stivne
– Legg på toppen av den stivnede ostekremen
– Sett i kjøleskap til den stivner helt

Ostekake med marengsbunn og gelelokk Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter (ca 130 g) Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Rømme 100 g Sitronsaft (presset) 200 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 300 g Bær (jordbær, blåbær, rips, bringebær) 2 Vann 3 ss Sukker 3 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble