Bearnaise saus godt tilbehør til både fisk og kjøtt. OG hva er vel en biff uten en god Bearnaise.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min. | Middels |
Ingredienser;
| 250 g | Smør |
| 3 | Egg (plommer) |
| 2 ss | Estragon i eddik (finnes på glass) |
| 4 | Pepperkorn (hvite) |
| 2 | Sjalottløk |
| ¼ dl | Eddik |
| ½ dl | Vann |
Slik gjør du:
| 1 Finhakk sjalottløken og estragon – Ha sjalottløk, pepperkorn, eddik, vann og estragon i en kasserolle – Kok opp og – Kok til det er redusert til omtrent halvparten |
| 2 Smelt smøret i en annen kasserolle Når det er smeltet ta smøret vekk fra plata, Men hold det varmt til du skal bruke det |
| 3 Gjør klart til vannbad: – Ha vann i en kasserolle, og – Kok opp – Finn frem en annen kasserolle eller ildfast bolle som går på toppen av denne |
| 4 Sil den reduserte løk- og eddikblandingen ned i bollen som står på toppen av vannbadet |
| 5 Del eggene, og – Rør plommene ned i løk- og eddikblandingen, – Visp til sausen blir tykk |
| 6 Ta bollen vekk fra vannbadet, og – Hell det smeltete smøret i en tynnstråle ned i blandingen, Mens du visper hele tiden |
| 7 Smak til med salt og pepper |


