Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 40-45), er skikkelig godt. Baker Brun sin oppskrift på er fantastisk. Grei å jobbe med, hever flott og smaker godt. Men oppskriften gir en veldig stor kringle.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 stor krans (eller 2 mindre) | 3 timer | Enkel |
Ingredienser
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
| 5 Legg bakepapir på en stekeplate – Hell deigen ut på bordet – – Kjevle deigen ut til et rektangel – Pensle med smeltet smør – Strø over sukker og kanel Pass på at ca. 2 cm øverst er bar – Rull sammen til en pølse, som – Settes sammen til en sirkel |
| 6 Legg sirkelen på bakepapirkledd stekeplate, – Klipp/skjær ⅔ ned i deigen, – Legg annen hver bolle til hver sin side,og – Sett dem til etterhevning i ca. 45 min |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Pensle med egg, – Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter |
| 9 Avkjøles på rist |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun



