Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 40-45), er skikkelig godt. Baker Brun sin oppskrift på er fantastisk. Grei å jobbe med, hever flott og smaker godt. Men oppskriften gir en veldig stor kringle.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 stor krans (eller 2 mindre) | 3 timer | Enkel |
Ingredienser
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg |
Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
5 Legg bakepapir på en stekeplate – Hell deigen ut på bordet – – Kjevle deigen ut til et rektangel – Pensle med smeltet smør – Strø over sukker og kanel Pass på at ca. 2 cm øverst er bar – Rull sammen til en pølse, som – Settes sammen til en sirkel |
6 Legg sirkelen på bakepapirkledd stekeplate, – Klipp/skjær ⅔ ned i deigen, – Legg annen hver bolle til hver sin side,og – Sett dem til etterhevning i ca. 45 min |
7 Sett ovnen på 225 grader |
8 Pensle med egg, – Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter |
9 Avkjøles på rist |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun