Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun

Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 40-45), er skikkelig godt. Baker Brun sin oppskrift på er fantastisk. Grei å jobbe med, hever flott og smaker godt. Men oppskriften gir en veldig stor kringle.

Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 stor krans
(eller 2 mindre)
3 timer Enkel

Ingredienser

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
1 Egg

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk –
Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
5 Legg bakepapir på en stekeplate
– Hell deigen ut på bordet –
– Kjevle deigen ut til et rektangel
– Pensle med smeltet smør
– Strø over sukker og kanel
Pass på at ca. 2 cm øverst er bar –
Rull sammen til en pølse, som
– Settes sammen til en sirkel
6 Legg sirkelen på bakepapirkledd stekeplate,
– Klipp/skjær ⅔ ned i deigen,
– Legg annen hver bolle til hver sin side,og –
Sett dem til etterhevning i ca. 45 min
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle med egg,
– Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter
9 Avkjøles på rist
Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s