Blåskjell med paprika

Dette er en veldig god og dekorativ forrett. Du kan legge den pent opp på et fat enten alene eller sammen med annen sjømat. Da holder oppskriften som en forrett til mange personer. Du kan også servere alle skjellene i en bolle eller på et serveringsfat, så folk kan få forsyne seg selv. Da holder oppskriften som en forrett for ca. 4 – 6 personer. Server da brød og smør eller aioli til (for oppskrift på aioli trykk her).

Forrett: Blåskjell med løk og paprika
Forrett: Blåskjell med løk og paprika
Porsjoner Total tid: Vanskelighetsgrad
4 ++ 15 min Lett

Ingredienser

1 kg Blåskjell
2 fedd Hvitløk
2 Sjalottløk
2 ss Olivenolje
½ Paprika (rød og grønn)
  Persille
  Sitron
Forrett: blåskjell, reke og snegle
Dekorativ liten forrett

Slik gjør du:

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann.
Kast skjell som er skadet og skjell som ikke lukker
Skjær paprikaen i små biter
Hakk sjalottløk og hvitløk, fres den lett i olivenolje
Tilsett blåskjell og vann, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg
Renn av (ta vare på kraften og bruk den til blåskjellsuppe)
Ta av toppskjellet
Legg bunnskjellet m/ innmaten på fat
Ha ½ ts kraft i hvert skjell
Dryss over paprika og 1 dråpe sitron
Dryss eventuelt over hakket persille
Blåskjell med løk og paprika
Blåskjell med løk og paprika

Tips! Server blåskjellene i en bolle sammen med brød og aioli (Oppskrift på aioli trykk her).