Dette er en veldig god og dekorativ forrett. Du kan legge den pent opp på et fat enten alene eller sammen med annen sjømat. Da holder oppskriften som en forrett til mange personer. Du kan også servere alle skjellene i en bolle eller på et serveringsfat, så folk kan få forsyne seg selv. Da holder oppskriften som en forrett for ca. 4 – 6 personer. Server da brød og smør eller aioli til (for oppskrift på aioli trykk her).

Porsjoner | Total tid: | Vanskelighetsgrad |
4 ++ | 15 min | Lett |
Ingredienser
1 kg | Blåskjell |
2 fedd | Hvitløk |
2 | Sjalottløk |
2 ss | Olivenolje |
½ | Paprika (rød og grønn) |
Persille | |
Sitron |

Slik gjør du:
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. |
Kast skjell som er skadet og skjell som ikke lukker |
Skjær paprikaen i små biter |
Hakk sjalottløk og hvitløk, fres den lett i olivenolje |
Tilsett blåskjell og vann, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg |
Renn av (ta vare på kraften og bruk den til blåskjellsuppe) |
Ta av toppskjellet |
Legg bunnskjellet m/ innmaten på fat |
Ha ½ ts kraft i hvert skjell |
Dryss over paprika og 1 dråpe sitron Dryss eventuelt over hakket persille |

Tips! Server blåskjellene i en bolle sammen med brød og aioli (Oppskrift på aioli trykk her).