Blomkål med kjøttdeig og ostesaus

Blomkål med kjøttdeig og ostesaus er en skikkelig god middagsrett som de aller fleste liker. Hemmeligheten til denne retten er ostesausen. Men både den og blomkålen er enkel å lage og utrolig godt.

Blomkål med kjøttdeig og ostesaus Ingredienser 1 Blomkål 10-15 skiver Hvit ost 8 -10 Poteter Blandet salat (Valgfritt) Ostesaus: 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 75 g Ost (hvit – raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 min.Enkel

Ingredienser;

1Blomkål
10-15 skiverHvit ost
8 -10Poteter
 Blandet salat (Valgfritt)

Ostesaus:

2 ssHvetemel
4 dlMelk
½ tsSalt
½ tsPepper
75 gOst (hvit – raspet)

Ostesaus Ingredienser: 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 75 g Ost (hvit – raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! For blomkålsmak på sausen kan du koke inn vannet blomkålen er kokt i til ca ½- 1 dl. Ha i en grønnsaksbuljongterning. Tilsett så melk så det blir ca 4 dl. Bruk så, denne blandingen som væske i sausen.

Blomkål med kjøttdeig og ostesaus Ingredienser 1 Blomkål 10-15 skiver Hvit ost 8 -10 Poteter Blandet salat (Valgfritt) Ostesaus: 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 75 g Ost (hvit – raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Smør en ildfast form
2 Fjern bladene av blomkålen, og
– Legg den i en kasserolle med vann
– Kok blomkålen mør
Ca 7-10 min
3 Ta blomkålen ut av vannet og
– La den renne av –
Sett blomkålen i den ildfasteformen
– Trykk kjøttdeigen flat og
– Legg den over blomkålen
– Skjær ost og
-Fordel osteskivene jevnt over kjøttdeigen

4 Sett blomkålen i stekeovnen, og
– La den steke til osten er blitt gylden og kjøttdeigen er gjennomstekt
5 Skrell potetene og
– Ha dem i en kasserolle, og
– La dem koke til de er møre Ca 20 min.
6 Lag ostesausen:
– Kok opp 3 ½ dl melk
–  Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel- og melkeblandingen,
I en tynn stråle mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min.,
På lav varme, mens du rører
Det er for å få ut melsmaken
– Ta sausen av varmen
– Rør inn den revne osten
– Smak til med salt og pepper
– Hold sausen varm til servering
NB! sausen bør ikke koke etter at osten er tilsatt
7 Bland sammen salaten
8 Skjær blomkålen i biter, og
– Server den sammen med poteter, salat og ostesaus