Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun

Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86). Kaken er skikkelig god. Da jeg bakte denne hevet den seg slik at jeg like godt delte den i tre, isteden for i to som Baker Brun anbefaler. Men hvor mye kake bunn du vil ha i bløtkaker, er nok en smakssak. Jeg kokte en porsjon vaniljekrem som jeg hadde inni sammen med jordbærsyltetøy. Det er fordi jeg er skikkelig glad i vaniljekrem. – Men strengt tatt kan du fylle og dekorere kakebunnen som du selv ønsker.

For oppskrift på vaniljekrem, TRYKK HER

Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 2 timer Enkel

Ingredienser :

Kakebunn:

4 Egg
2 dl Sukker
1 dl Hvetemel
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver

Fyll og pynt:

3 dl Kremfløte
2 ss Melis
1 dl Melk (eller juice)
  Syltetøy
  Friske bær
Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i bunnen av en springform
(24 cm)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
4 Hell røren i springformen, og
– Settes inn i kald ovn
– Slå oven på 160 grader
– Stek i ca. 45 min.
5 Avkjøles på rist
6 Pisk fløten til krem
7 Montering:
– Del kakebunnen i to
– Legg bunnen i springformen
– Dynk godt
– Smør utover et tynt lag med syltetøy
– Bre utover pisket krem
– Legg toppen over
– Dekk kaken med krem, og
– Pynt med friske bær og krem
Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær
Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun ferdig pyntet og klar for servering

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s