Boblevafler er en god vaffelvariant. Det finnes egne jern til boblevafler. De kan spises som de er eller fylles med godsaker som is, bær krem mm

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 40 min | enkel |
Ingredienser:
| 150 g | Hvetemel |
| 120 g | Sukker |
| 1 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Olje (nøytral) |
| 2 | Egg (store) |
| 1 dl | Vann |
| 1 ts | Vaniljeekstrakt |
Forslag til fyll:
| Iskrem | |
| Krem (pisket) | |
| Sjokoladesaus | |
| Frukt og bær |

Slik gjør du:
| 1 Sikt sammen mel, sukker og bakepulver |
| 2 Tilsett egg, vann og olje |
| 3 Rør ti en klumpfrirøre |
| 4 Når boblejernet er varmt – Smør det med litt margarin eller olje Du trenger ikke å gjøre det men vaflene slipper lettere om det smøres – Hell røre i jernet Ca ¼ av røra Begynn innerst og hell utover i et jevnt lag Hullene skal fylles men husk at vaflene hever – Legg ned toppen å jernet, og – La dem steke til de har fått en gyllen farge Det tar ca 10 min. i mitt jern |


| 5 Løft ut boblevaffelen ved hjelp av en gaffel/spatel e.l. Hvis di skal fylle vaffelen, legg den over en krummet overflate |

