Bread and butter pudding er en god og mettende dessert eller mellommål. I tillegg er det en fin måte å få brukt opp litt tørt brød, så en slipper å kaste det! Oppskriften sier hvitt brød – jeg bruker det jeg har av brødrester, og synes at mellomgrovt og spelt fungerer like bra som lyst brød, spesilet sammen med vaniljesaus.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 | Enkel |

Ingredienser:
| Ca 25 g | Smør |
| 8 skiver | Brød (tykke, hvite) |
| 50 g | Rosiner |
| 2 ts | Kanel |
| 3 ½ dl | Melk |
| ½ dl | Fløte (kan erstattes med melk) |
| 2 | Egg |
| 3 ss | Sukker |
Tilbehør (valgfritt):
Slik gjør du:
| 1 Smør ei ildfast form Ca 23x28cm |
| 2 Skjær brødet i litt tykke skiver – Ha smør på den ene siden av skivene -Skjær dem i trekanter |
| 3 Legg et lag med brød nederst i forma – Dryss over rosiner og kanel – Legg et nytt lag med brød – Dryss over rosiner og kanel – Avslutt med et lag brød – Sett forma til side |

| 4 Varm forsiktig opp melk og fløte til kokepunktet Det skal ikke koke |
| 5 Ha 2 egg og 2 ss sukker i en bolle – Rør sammen – Rør inn den varme melk- og fløteblandingen |
| 6 Hell egg- og melkeblandingen over brødet – Strø over 1 ss sukker – La det stå og trekke i ca 30 min. |
| 7 Sett ovnen på 180 grader |
| 8 Lag vaniljesausen – oppskrift HER |
| 9 Sett brød og smørpuddingen i ovnen, og – La den steke i ca 30-40 min. |
| 10 Serveres varm eller lunken med eller uten varm/lunken vaniljesaus |


