Brød med oliven

Brød med oliven, passer godt som tilbehør til salater, pasta, kjøtt – ja, egentlig det meste.

Brød med oliven Ingredienser: ½ pk Gjær 2 ½ dl Yoghurt naturell ½ ts Salt 2 ss Olje (oliven) 5 ½ dl Hvetemel 2 ss Smør (smeltet) Fyll 100 g Oliven

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 brød3 timer Middels

Ingredienser:

½ pkGjær
2 ½ dlYoghurt naturell
½ tsSalt
2 ssOlje (oliven)
5 ½ dlHvetemel
2 ssSmør (smeltet)

Fyll

100 gOliven

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i en bakebolle
– Tilsett Yoghurten og
– Rør til gjæra er oppløst
2 Tilsett oljen, og rør den inn
– Tilsett mel og salt
– Elt deigen til den er glatt og smidig
(5-7 min.)
3 Dekk deigen med et rent bakeklede, og
-La den heve i ca. 45 min.
Til dobbel størrelse
4 Hell deigen ut på et bake bord
– Del deigen i 2 biter:
En som er omtrent ¾ av deigen, og En som er omtrent ¼
– Kjevle den store til et rektangel  ca. 20 X0 cm
5 Legg oliven langs midten på brødet
– Rull deigen sammen Til et brød
– Legg brødet på bakepapirkledd stekeplata

Brød med oliven Ingredienser: ½ pk Gjær 2 ½ dl Yoghurt naturell ½ ts Salt 2 ss Olje (oliven) 5 ½ dl Hvetemel 2 ss Smør (smeltet) Fyll 100 g Oliven

6 Trill resten av deigen ut til 2 pølser
Litt lengre enn brødet
– Tvinn pølsene sammen
– Legg dem over brødet som pynt
– Fest enden godt under brødet

Brød med oliven Ingredienser: ½ pk Gjær 2 ½ dl Yoghurt naturell ½ ts Salt 2 ss Olje (oliven) 5 ½ dl Hvetemel 2 ss Smør (smeltet) Fyll 100 g Oliven

7 Dekk til brødet og
– La det heve i ca. 30 min.
8 Sett ovnen på 200 grader
9 Pensle brødet med smør
10 Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 30 min
(200 grader)
11 Avkjøles på rist

Brød med oliven Ingredienser: ½ pk Gjær 2 ½ dl Yoghurt naturell ½ ts Salt 2 ss Olje (oliven) 5 ½ dl Hvetemel 2 ss Smør (smeltet) Fyll 100 g Oliven