Oppskriften på dette byggmelsbrødet fant jeg i min mormors kokebok. Det er skikkelig godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 2 timer 20 min. | Enkelt |

Ingredienser:
| 5 dl | Kulturmelk |
| 4 ss | Olje (raps) |
| 1 pk | Gjær |
| 250 g | Byggmel |
| 500 g | Hvetemel |
| 3 ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1. Varm melken til den er fingervarm, – Smuldre gjæra i melken, og – Rør til den er oppløst – Ha i olje, mel og salt – Elt til en fin deig Ca. 5-7 min. – Dekk deigen med plast, og – La den heve til dobbel størrelse (30-60 min.) |
| 2 Hell deigen på et bakstebord, og – Trill ut to små brød – Legg dem på bakepapir kledd stekebrett – La dem etterheve i ca. 20 min. – Sett stekeovnen på 170 grader (varmluft) |
| 3 Stek brødene i ca. 40 minutter |
| 4 Avkjøles på rist |

