Byggmelsbrød

Oppskriften på dette byggmelsbrødet fant jeg i min mormors kokebok. Det er skikkelig godt.

Mormors Byggmelsbrød Ingredienser: 5 dl Kulturmelk 4 ss Olje (nøytral) 1 pk Gjær 250 g Byggmel 500 g Hvetemel 3 ts Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 brød 2 timer 20 min. Enkelt
Mormors Byggmelsbrød Ingredienser: 5 dl Kulturmelk 4 ss Olje (nøytral) 1 pk Gjær 250 g Byggmel 500 g Hvetemel 3 ts Salt

Ingredienser:

5 dl Kulturmelk
4 ss Olje (raps)
1 pk Gjær
250 g Byggmel
500 g Hvetemel
3 ts Salt

Slik gjør du:

1. Varm melken til den er fingervarm,
– Smuldre gjæra i melken, og
– Rør til den er oppløst
– Ha i olje, mel og salt
– Elt til en fin deig Ca. 5-7 min.
– Dekk deigen med plast, og
– La den heve til dobbel størrelse
(30-60 min.)
2 Hell deigen på et bakstebord, og
– Trill ut to små brød
– Legg dem på bakepapir kledd stekebrett
– La dem etterheve i ca. 20 min.
– Sett stekeovnen på 170 grader (varmluft)
3 Stek brødene i ca. 40 minutter
4 Avkjøles på rist
Mormors Byggmelsbrød Ingredienser: 5 dl Kulturmelk 4 ss Olje (nøytral) 1 pk Gjær 250 g Byggmel 500 g Hvetemel 3 ts Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s