Candy- cane- kake er en skikkelig god formkake, som er pyntet med melis og knuste Candy- canes

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 90 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 350 g | Smør |
| 5 dl | Sukker |
| 4 | Egg |
| 1 ss | vaniljesukker |
| ½ ts | Peppermynte ekstrakt (valgfritt) |
| 7 ½ dl | Hvetemel |
| 6 ss | Maisenna |
| 2 ts | Bakepulver |
| 2 ½ dl | Melk |
| Konditorfarge (rød) |
Glasur og pynt:
| 5 dl | Sukker |
| 5 ss | Melk |
| ½ ts | Vaniljesukker |
| 2 ss | Candy canes (knuste) |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en formkake form godt – Knus cansy cane |
| 2 Bland sammen mel, maisenna, vaniljesukker og bakepulver |
| 3 Rør smør og sukker hvitt – Tilsett eggene, Ett om gangen Bland godt mellom hvert egg – Tilsett halvparten av melken – Rør godt – Tilsett halvparten av melblandingen – Rør godt – Tilsett den andre halvparten av melken – Rør godt – Tilsett den andre halvparten av melblandingen – Rør godt |
| 4 Hell omtrent ¼ av røren i en bolle – Bland den med rød konditorfarge og eventuelt pepperminte ekstrakt |
| 5 Ha ½ parten av den hvite kakedeigen i kakeforma – Fordel den røde kakedeigen over – Topp med den andre ½ parten av den hvite kakedeigen – Jevn ut toppen |
| 6 Stekes i ca 55 min. |
| 7 La kaken avkjøles i forma i 10 min. før den – Hvelves og – Avkjøles helt på rist |
| 8 Bland sammen alle ingrediensene til glasuren, – Rør til det er helt glatt |
| 9 Pynt: – Pynt med glasuren – Strø over candy canenen |

