Crème brûlée smaksatt med soyasaus

Denne Crème brûlée er smaksatt med japansk soya. Bruk gjerne en med lavt salt innhold for den kan fort bli litt for salt. Men Bruleen er god den, og smaker litt som saltkarmell med litt ekstra soya smak. Noen sier at den minner litt om prim.

Crème brûlée smaksatt med soya Ingredienser 3 dl Kremfløte (300g) 1 dl H-melk (100g) 5 Eggeplommer (60g) ¾ dl Sukker (60 g) 35 g Japansk Soya (gjerne med mindre salt) Topping: 4-6 ts Sukker til å brenne av https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTid (totalt)Vanskelighetsgrad
4-64 timer 10 minEnkel

Crème brûlée smaksatt med soya Ingredienser 3 dl Kremfløte (300g) 1 dl H-melk (100g) 5 Eggeplommer (60g) ¾ dl Sukker (60 g) 35 g Japansk Soya (gjerne med mindre salt) Topping: 4-6 ts Sukker til å brenne av https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

3 dlKremfløte (300g)
1 dlH-melk (100g)
5Eggeplommer (60g)
¾ dlSukker (60 g)
35 gJapansk Soya (gjerne med mindre salt)

Topping:

4-6 tsSukker til å brenne av
4-6Physalis (valgfritt)

Crème brûlée smaksatt med soya Ingredienser 3 dl Kremfløte (300g) 1 dl H-melk (100g) 5 Eggeplommer (60g) ¾ dl Sukker (60 g) 35 g Japansk Soya (gjerne med mindre salt) Topping: 4-6 ts Sukker til å brenne av https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 95 grader
– Kok opp ca 1 liter vann og
– Hell det i langpannen
– Sett langpannen i stekeovnen
2 Bland sammen alle ingrediensen til bruleen
3 Hell blandingen i 4-6 ildfaste former
4 Sett formene i langpannen
5 Stekes i 1-2 timer
Til bruleen stivner
6 Sett i kjøleskap i minst 2 timer
7 Strø over ca 1 ts sukker
Jevnt lag
– Brennes med brenner
8 Servers
– gjerne med physalis som pynt