Denne Crème brûlée er smaksatt med japansk soya. Bruk gjerne en med lavt salt innhold for den kan fort bli litt for salt. Men Bruleen er god den, og smaker litt som saltkarmell med litt ekstra soya smak. Noen sier at den minner litt om prim.

Porsjoner | Tid (totalt) | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 4 timer 10 min | Enkel |

Ingredienser:
3 dl | Kremfløte (300g) |
1 dl | H-melk (100g) |
5 | Eggeplommer (60g) |
¾ dl | Sukker (60 g) |
35 g | Japansk Soya (gjerne med mindre salt) |
Topping:
4-6 ts | Sukker til å brenne av |
4-6 | Physalis (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 95 grader – Kok opp ca 1 liter vann og – Hell det i langpannen – Sett langpannen i stekeovnen |
2 Bland sammen alle ingrediensen til bruleen |
3 Hell blandingen i 4-6 ildfaste former |
4 Sett formene i langpannen |
5 Stekes i 1-2 timer Til bruleen stivner |
6 Sett i kjøleskap i minst 2 timer |
7 Strø over ca 1 ts sukker Jevnt lag – Brennes med brenner |
8 Servers – gjerne med physalis som pynt |


