Crostini med syltede epler og blåmuggost er fantastisk godt som fingermat, forret eller rett og slett som kveldskos

Ingredienser:
| 1 | Baguette |
| Olje (oliven) | |
| Blåmuggost (hvitmuggost eller brie) | |
| Grønne urter (valgfritt) |
Syltede epler:
| 1½ dl | Eddik (eplesider) |
| 1 dl | Sukker |
| ½ dl | Vann |
| 1 | Laubærblad |
| 1 ts | Pepperkorn (svarte) |
| 1 ts | Sennepsfrø |
| 3 | Epler |

Slik gjør du:
| 1 Lag de syltete eplene: – Vask eplene, fjern kjernehuset, og – Skjær dem i tynne båter, og – Legg dem i et glass eller en bolle – Ha eddik, vann, sukker pepper, sennepsfrø og laurbærblad i en kasserolle – Kok opp – Slå ned varmen og – Lla det småkoke i noen minutter – Tøm den varme laken over eplebåtene – La eplene stå i laken til de er helt kald |
| 2 Sett ovnen på 175 grader – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 3 Lag crostinibunnene: – Skjær baguetten i tynne skiver, – Pensle begge sider med olje – Legg dem på stekebrettet NB! de skal ikke overlappe hverandre – Stekes i 10- 15 min Til skivene er lys gylne og sprø Snu gjerne skivene etter halve steketiden – Avkjøles på rist |
| 4 Lag Crostiniene: – Legg syltete eplebåter på crostinibunnen – Legg en skive blåmuggost over – Topp med grønne urter |
| 5 Serveres og nytes |

